Ik ga op reis en neem mee.....

Ik ga op reis en neem mee.....

Als ik nu op vakantie zou gaan, dan zou ik zoals altijd een aantal ebooks meenemen. Aanraders op dit moment zijn De Waarheid Rond De Zaak Harry Quebert, en I’m Hungry.

Als ik in deze periode als startende ondernemer ‘op reis’ zou gaan, dan zou ik zeker kiezen voor I’m Hungry van Ruud Hendriks en Patrick de Zeeuw. Zij zijn mede-oprichters van Startupbootcamp Global dat jaarlijks in Kopenhagen, Dublin, Amsterdam, Berlijn en Haifa de groei van bijna 100 nieuwe high-tech bedrijven versnelt.
 In korte praktische hoofdstukken leggen Hendriks en De Zeeuw uit hoe een startend bedrijf in deze tijd sneller en beter kan groeien.

I’m Hungry bevat vele overtuigende praktijkervaringen en tips voor startende ondernemers.
Zo onderstrepen de auteurs het belang van het organiseren van een sterk team: het is niet zozeer het idee dat voor onder andere investeerders de kwaliteit bepaalt, maar het team dat rond de startende ondernemer staat en van dat idee een florerend bedrijf wilt maken.
En schrijf als startende ondernemer voorlopig geen uitgebreid businessplan: ‘Het geeft je misschien wel een goed gevoel maar het kan bij het eerste contact met de markt de vuilnisbak in!’

Net als 15KM werken Hendriks en De Zeeuw met het Business Model Canvas, waarmee de startende ondernemer op een voudige manier zijn business project kan visualiseren en beschrijven. Dit model is tevens een fantastisch communicatiemiddel in het contact met bijvoorbeeld consultants: visie, progressie en het validatieproces binnen startups worden hiermee in één overzicht gepresenteerd.

I’m Hungry is een aanrader voor startende ondernemers, zeker ook voor 45+’ers. Het maakt je echt enthousiast voor ondernemen. Kortom: als je wilt starten, neem dan contact op met 15KM én lees I’m Hungry……..

Bas Douma