Klein is het nieuwe groot!

Klein is het nieuwe groot!

Durf een onderscheid te maken tussen groot en klein. Schep andere en minder complexe regels voor kleine ondernemers dan voor de grote multinationals.

De economie verandert snel. Sneller dan in de afgelopen 50 jaar. Met de huidige technologie wordt het steeds makkelijker om met minder input, meer output te leveren. Processen worden efficiënter. Om echt te concurreren met de rest van de wereld moet je unieke producten en unieke diensten leveren.

Klein is het nieuwe groot! Multinationals kunnen in toenemende mate niet meer de flexibiliteit leveren waar de economie in z’n totaliteit behoefte aan heeft. Deze specialisatie moet komen van nieuwe wendbare spelers in de markt: de kleine bedrijven. De kenmerken van kleine bedrijven zijn echter totaal anders dan die van grote bedrijven. Om deze bedrijven in hun kracht te zetten moeten we durven differentiëren: we moeten wet- en regelgeving aanpassen op de verschillen tussen kleine bedrijven en multinationals.

De mentaliteit moet om. Bij een nieuwe wet moeten we de kleine ondernemer als uitgangspunt nemen. Als een klein bedrijf zich zonder moeite aan de wet kan houden, dan is het voor de multinational ook geen probleem. Als bij deze aanpak blijkt dat de wet niet toereikend is om het grootbedrijf te reguleren, dan moeten we regelgeving toevoegen. Dit is fundamenteel anders dan de huidige praktijk. Nu gebruiken we de one-size-fits-all approach. Het resultaat is dat de ondernemer zucht onder werkgeverslasten en verzuipt in een woud van voorschriften.

Durven differentiëren is uitzonderingen durven maken. Economisch is het namelijk beter. Durf ervoor te kiezen om de lasten te verlagen voor startende ondernemers en ondernemers in de eerste fasen van groei. Durf ervoor te kiezen om het arbeidsrecht te versoepelen voor bedrijven met enkele medewerkers. Stel een vrijstelling van de loonbelasting in voor jonge bedrijven die hun eerste werknemers aannemen!

Cynici zullen stellen dat het niet eerlijk is dat kleine ondernemers minder belasting betalen, ze zullen stellen dat medewerkers er massaal voor zullen kiezen om voor grote bedrijven te werken, en ze zullen stellen dat bedrijven expres klein blijven. Laat me uitleggen waarom dit niet zal gebeuren.

Ten eerste krijg je na verloop van tijd je investering terug. Met lagere lasten loont ondernemerschap meer. Meer mensen zullen ervoor kiezen om ondernemer te worden. Meer mensen pakken de kans die ze zien. De economie groeit en de belastinginkomsten groeien mee.

Ten tweede zit de huidige arbeidsmarkt op slot. Multinationals zullen hun gedrag en strategie niet veranderen. Daar komen in de toekomst geen banen bij. Om te zorgen dat de huidige groep mensen zonder werk weer aan een baan komt moet het makkelijker worden om mensen aan te nemen. Hiervoor zullen we rap moeten flexibiliseren. Het vast contract zal snel minder vast moeten worden. Wetten als twee jaar loondoorbetalen bij ziekte moeten worden aangepast. Wanneer een werknemer ziek wordt heeft een bedrijf als Shell precies dezelfde verplichtingen als een start-up met 5 medewerkers. Shell spreidt het risico echter uit over 90 000 werknemers!

Ten derde is het idee dat bedrijven expres klein blijven een mythe. Ondernemers denken in kansen. Stel je een bedrijf voor met 20 medewerkers, als je als directeur kansen ziet voor meer omzet en meer winst dan wil je echt wel groeien. Vanaf dit moment kan je ook qua HR de toegenomen administratie aan. Wat er nu gebeurt is het omgekeerde, ondernemers nemen niemand aan. Ondernemers durven niet te groeien.

Klein is het nieuwe groot. Dit betekent niet klein zonder groot. De echte slagen worden gemaakt in de wisselwerking tussen groot en klein. Het integreren van kleine en grote bedrijven in de hele keten. Om te innoveren, het creëren van producten of diensten die beter, sneller, goedkoper zijn dan wat al bestaat moet je samenwerken. Je kan als enkele speler niet over de gehele linie het beste werk leveren. Om dit proces te faciliteren zullen we kleine bedrijven in hun kracht moeten zetten. Durft te differentiëren en groei volgt vanzelf.

Hans Biesheuvel
Voorzitter ONL