Dutch Hacking Health LUMC Leiden

Dutch Hacking Health LUMC Leiden

Drie dagen lang in een creatieve snelkookpan voor de zorg: van 20 t/m 22 mei 2016 reisden programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgprofessionals én patiënten af naar diverse steden in Nederland voor Dutch Hacking Health. Doel: samen innovatieve oplossingen bedenken voor gezondheid en zorg. Het was voor het eerst dat een ‘zorghackathon’ landelijk wordt georganiseerd met evenementen in verschillende steden.
Dutch Hacking Health is een initiatief van vier universitaire medische centra en een technische universiteit: TU Delft, UMCG (Groningen), MUMC+ (Maastricht), Radboudumc (Nijmegen) en LUMC (Leiden).
15KM was lokale partner van LUMC Leiden tijdens Dutch Hacking Health.

Wat is Hacking Health?
Het format ‘Hacking Health’ bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Onder die naam worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarin in korte tijd innovatieve oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Onder insiders staan deze evenementen ook wel bekend als ‘hackathons’. Bijzonder is dat patiënten nadrukkelijk een actieve rol spelen.

Inhoud
Elke stad organiseert zijn eigen programma. Tijdens het weekend krijgen zorgverleners, patiënten en andere deelnemers een podium voor hun ideeën en problemen. Vervolgens gaan zij in teams, bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers, in tweeëneenhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken.

Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen. Ook hierin is de patiënt vertegenwoordigd. Naast ondersteuning om hun idee verder uit te werken krijgen de winnaars podia van Start Up Fest Europe (24 – 28 mei 2016) de mogelijkheid om hun idee te pitchen.

Voor wie
Iedereen met een passie voor zorg/gezondheid is welkom om deel te nemen.

Waar en wanneer Het weekend van 20 t/m 22 mei 2016 vond plaats op vier plaatsen in Nederland: Groningen, Maastricht, Nijmegen en Leiden.

Contactgegevens
Neem voor meer informatie contact op met Joost Brillemans en Charlotte Schmidt: E hackinghealth@lumc.nl

Ga hier naar de 15KM-website